AKUT'tan çocuklara deprem dersleri

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, AKUT çocuklara ücretsiz olarak deprem ile ilgili bilgiler verdi

AKUT'tan çocuklara deprem dersleri

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Arama Kurtarma Derneği çocuklara ücretsiz olarak deprem ile ilgili bilgiler verdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 29 Ekim Gençlik Merkezi’nde düzenlenen etkinlik ile Arama Kurtarma Derneğinin, (AKUT), çocuklara deprem başta olmak üzere çeşitli konularda önemli bilgiler verdiği bildirildi.

Çocuklar için sağlık, kültür, sanat, spor, çevre ve eğlence başlıklarında oluşturulan projeler ile bölgede bulunan çocuklara yeni ufuklar katıyor. Sivil Savunma Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte, 29 Ekim Gençlik Merkezi’nde hali hazırda eğitim alan 2010 ve 2011 doğumlu 42 çocuğa AKUT tarafından eğitimler tamamlandı. Çizgi filmlerle desteklenen eğitimde çocuklar, depremle ilgili bilgilerin yanı sıra, deprem sırasında yapılması gerekenleri, korunma ve kurtulma yollarını AKUT personellerinin anlatımıyla keyif alarak öğrendiler.

AA

Gündem Haberleri

86 metrelik viyadükten paraşütle atladılar
Fahrettin Altun, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Başkanı oldu
Minguzzi’nin ailesinin tehdit edildiği davada karar açıklandı
Polat çiftinin yargılandığı kara para aklama davasında önemli gelişme
Belediye'den tartışmalı karar: Göl ve yeşil alan moloz yığınına dönecek