Aksu'da Çevreci Dönüşüm Başladı: DOA Sistemiyle Atıklar Kazanca Dönüşüyor

Aksu Belediyesi, depozitolu ambalajları geri kazandırmak için DOA cihazını hizmete sundu. Vatandaşlar iade ettikleri her ambalaj için 1 TL teşvik bedeli alacak.

Aksu Belediyesi, ambalaj atıklarının çevreye kontrolsüz şekilde bırakılmasını önlemek ve vatandaşları geri dönüşüme teşvik etmek amacıyla Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) cihazını hizmete sundu. Antalya’da bu sistemi başlatan ilk belediye olan Aksu, çevre kirliliğiyle mücadelede kararlı bir adım attı.

Antalya’da Bir İlk: DOA Sistemi ile Geri Dönüşüm

Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, sistemin yerli ve milli bir dijital altyapıya sahip olduğunu vurguladı. Belediye hizmet binasına yerleştirilen ilk cihazla başlayan projenin, kısa sürede ilçe geneline yayılması hedefleniyor. Cam, plastik (PET) ve alüminyum içecek ambalajlarını hedef alan sistem, atıkların ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak.

İade Et, 1 TL Teşvik Kazan

Vatandaşlar, mobil DOA uygulaması üzerinden sisteme dahil olabiliyor. DOA Kart veya T.C. kimlik numarası ile cihazı kullanan vatandaşlar, günlük 200 adede kadar ambalaj iadesi yapabiliyor. 1 Temmuz itibarıyla iade edilen her bir ambalaj için 1 TL teşvik bedeli kullanıcıların hesabına tanımlanıyor. Biriken bakiyeler ise banka hesaplarına aktarılabiliyor veya alışverişlerde kullanılabiliyor.

"Gelecek Nesillere Temiz Bir Aksu"

Projenin sadece çevre değil, ekonomi için de büyük bir fırsat olduğunu belirten Başkan Yıldırım, "Ambalajları ham maddeye dönüştürerek doğal kaynaklarımızı daha verimli kullanacağız. Çocuklarımıza daha temiz bir Aksu bırakmak için tüm hemşehrilerimizi bu çevreci harekete destek vermeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

ANTALYA Haberleri

Antalya’da Kavurucu Sıcak: Termometreler 41 Dereceyi Gördü
Kamyonla çarpışan otomobilin sürücüsü yaralandı
Antalya’da yunuslar balıkçı teknesine eşlik etti
Çardaklardan Halk Plajına: Kumköy Sahili Yenileniyor
Sıcaktan bunaldılar, deniz yerine süs havuzuna girdiler