Akşehir'de kurulan "okçu derneği" ilk toplatısını yaptı

"Akşehir Nasreddin Hoca Geleneksel Okçuluk ve Atlı Okçuluk Derneği" ilk toplantısını gerçekleştirdi

KONYA (AA) - Akşehir'de kısa bir süre önce kurulan "Nasreddin Hoca Geleneksel Okçuluk ve Atlı Okçuluk Derneği" ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Dernek üyeleri, ilk toplantı için antrenman sahasına aileleriyle birlikte geldi. Klüp sporcuları, toplantıda gelen üyelere yaya okçuluğu, atlı okçuluk ve savaş sanatları hakkında bilgi vererek gösteri atışları yaptı. Özellikle at üstünde yapılan ok atışları büyük beğeni topladı.

Dernek başkanı Raif Yavuz toplantıda üyelere yaptığı açıklamada, “Türkiye genelinde Atlı Okçuluk Ligi'nin kurulmasıyla beraber, Akşehir’de de bağımsız bir atlı okçuluk kulübünün kurulmasının gerekliliği doğdu. Kentimizin simge ismi olan Nasreddin Hocanın da ismini kullanarak kulübümüzü kurduk. Atlara, okçuluğa ve spora merakı olan herkesi kulübümüze bekliyoruz” dedi.

Toplantıya katılanlar arasında yer alan Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin de "Kentimizde bu tür kulüplerin aktif olarak çalışması gerekiyor, gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan alıkoyacak olan bu tür kültürel ve sportif faaliyetlerdir" diyerek derneğe destek verdi.

Toplantıya gelenler, son olarak bir süre atlarla gezinti yapıp, ok attıktan sonra ayrıldı.

AA

Gündem Haberleri

Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi
Bakanlıklarda personel hareketliliği: Yeni atamalar açıklandı