Aksaraylılar Dikkat! Sokakta Kıyma Çekene 50 Bin TL Ceza

Aksaray'da bayramda sokakta sağlıksız koşullarda kıyma çekenlere ve çektirenlere yönelik uyarı geldi. Kaçak et çekimi yapanlara yaklaşık 50 bin TL para cezası uygulanacak.

Aksaray Kasaplar Odası, Kurban Bayramı öncesinde halk sağlığını korumak amacıyla kritik bir adım attı. Bayram dönemlerinde sokak aralarında, kaldırım üzerlerinde ortaya çıkan sahte kasaplara karşı bu yıl sıkı denetimler uygulanacak. Sokakta çekilen etlerin çok hızlı bir şekilde bakteri yuvasına dönüştüğünü belirten yetkililer, vatandaşları uyardı.

Sokakta Et Çekmek Bakteri Üretiyor

Aksaray Kasaplar Odası Başkanı Fahrettin Düzgün, her bayram benzer manzaralarla karşılaştıklarını ifade etti. Eline kıyma makinesi alan herkesin sokağa indiğini vurgulayan Düzgün, dış ortamda açıkta çekilen etlerin çok kısa sürede bakteri kaparak insan sağlığını ciddi şekilde tehlikeye attığının altını çizdi.

Kaçak Kıyma Çekenlere Dev Ceza

Vatandaşların etlerini kesinlikle sokakta çektirmemesi gerektiğini belirten Fahrettin Düzgün, bayram boyunca zabıta ve ilgili ekiplerle sahada olacaklarını söyledi. Sokakta kaçak ve hijyenden uzak şekilde et çekimi yaptığı tespit edilen kişilere yaklaşık 50 bin lira ceza kesileceğini açıklayan Düzgün, insan sağlığıyla oynayanlara artık geçit verilmeyeceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Büyükbaş Cep Yakınca Oraya Akın Ettiler: Satışlar 3 Katına Çıktı
Eğitim-Bir-Sen, rekor üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük sendikası oldu
Ayağını nereye koyacağını şaşırdı! Kamera o anları kaydetti
YETKİLİ SERVİSTE BÜYÜK VURGUN
Kargoda tüm zamanların rekoru