Akşama Ne Pişirsek ..?

Akşama Ne Pişirsek ..? 12.06.2013

 

Tombul Kabak

Fesleğen Soslu Renkli Biberli Makarna

Ağlayan Pasta

Limonata

Not: Yemek Tarifleri 4 Kişilik hesaplanmıştır..

 

Tombul Kabak

Malzemeler :

-Tombul kabak

-Patlıcan

-Patates

-Yesil biber (yada evde hangi biber var ise)

-Tavuk-yada kıyma-yada kuşbası et

-Soğan

-Sarımsak-kekik-kimyon-karabiber-tuz(arzuya göre)

-Zeytinyag

-Biber-domates salcası

Yapılışı;

Önceklikle tombul kabakları oyalım çok ince olmasın-

içine karabiber ve tuz karışımından sürelim-

Kabakların içlerini ince ince doğrayalım-

evde ne versa patlıcan-patates biber bunlarıda küp küp dograyalım-

Bir kapta soganları biraz zeytinyağ ile soteliyelim- içine cok az seker atalım-

tavukları atalım biraz kavurduktan sonra diger sebzeleri atıp kavuralım-

Cok az su koyabilirsiniz iyice kavurmak gerekiyor-

Daha sonra içine domates-ve biber salcası katalım-

baharatını da atıp kabakların içlerine dolduralım-

Tencerede tuz-biraz yag ve salcalısu hazırlayalım kabakları harç ile iyice doldurup içine oturtalım agzını kapatıp pişirelim-(ÇOK SU OLMAMALI KISIK ATEŞTE YAVAŞ PİŞMELİ-SOSU KARAMELİZE KIVAMI GİBİ KALMALI)

 

Fesleğen Soslu Renkli Biberli Makarna

Malzemeler:

1/2 paket fiyonk makarna

1 yemek kaşığı salça

1 çay bardağı sıvı yağ

1 kuru soğan

Renkli dolmalık biberler(sarı,kırmızı,turuncu, yeşil)

1-2 diş sarımsak

Fesleğen

Yapılışı;

Makarnalar haşlanır tabaklara alınır. Üzerine daha önceden hazırlanmış sos dökülüp dereotu ile süslenerek sıcak servis yapılır.

Sos için öncelikle bir tavaya yağ konulur.

Üzerine kuru soğanlar ve sarımsaklar ince kıyılıp kavrulur.

Üzerine kibrit çöpü şeklinde doğranmış renkli biberler ilave edilip kavurmaya devam edilir.

Biberlerde kızarıp yumuşayınca salça ilave edilip bir sürede onunla kavrulur.

Son olarak varsa taze fesleğen yoksa kuru fesleğen konulup sos hazırlanarak makarna üzerinde servis yapılır.

 

Ağlayan Pasta

Malzemeler

4 adet yumurta

1su bardağı şeker

1 su bardağı un

4 yemek kaşığı süt

3 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Islatmak İçin:

1,5 su bardağı süt

Üzeri İçin:

Krem Şanti + Süt

Çikolata sosu icin:

2 çay bardağı süt

3/4 çay bardağı şeker

1 tatlı kaşığı nisasta

1 yemek kaşığı kakao

200 gr bitter cikolata

Yapılışı;

Tüm kek malzemelerini iyice çırpıp kek pişirir gibi pişirelim.

Soğumasına yakın üzerine süt gezdirelim ki biraz ıslansın buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra hazırlamış olduğumuz krem şantiyi üzerine sürelim.

Daha sonra çikolata sosunu ilave edip tekrar buzdolabında bekletelim.

İsterseniz hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz.

 

LİMONATA

 Malzemeler :

8 limon

2 su bardağı toz şeker

1-2 su bardağı soğuk su

Buz

Nane yaprağı

Yapılışı;

Limonları yıkayıp sularını süzdürdükten sonra kabuklarını geniş bir kaba rendeleyin. 6 tane limonu küp şeklinde doğrayıp rendelenmiş limon kabuklarına ilave edin. Toz şekeri ekleyip elinizle iyice ovarak limonların suyunun çıkmasını sağlayın. Kalan iki limonun suyunu sıkıp ilave edin.

Limon kabukları ile limon parçalarını tel süzgeçten geçirip süzün. Soğuk suyu ekleyip karıştırın. Üzerini kapatarak 1-2 saat buzdolabında bekletin. Sürahiye alıp isteğe göre, dilimlenmiş limon, nane yaprağı ve buz ile servis yapın.

Limonatanızın yoğunluğuna göre su ilave edebilir, kişi sayısına göre limon adedini ve toz şeker miktarını aynı oranda arttırabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Derleyen; Müjdat GÖKÇE