Akran zorbalığının böylesi: Konya'da babası cücelik hastalığı olan Miray Erva Zan'ı arkadaşları dövdü

Konya Meram ilçesinde bulunan 15 Temmuz Şehitleri İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi Miray Erva Zan, son zamanlarda sınıf arkadaşlarının şiddetine maruz kalıyor.

Konya’da ilköğretim birinci sınıfa giden 7 yaşındaki Miray Erva Zan, sınıf arkadaşlarından şiddet gördüğü ileri sürdü. Akondroplazi (cücelik) rahatsızlığı bulunan babası ile dalga geçildiğini belirten küçük Miray, “Arkadaşlarım sürekli benimle uğraşıyorlar. Beni okulda istemiyorlar” dedi.

Konya Merkez Meram ilçesinde bulunan 15 Temmuz Şehitleri İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi Miray Erva Zan, son zamanlarda sınıf arkadaşlarının şiddetine maruz kalıyor.

Baba İsmail Zan (54) okul idarecilerine konuyu anlatmasına rağmen durumda bir değişiklik olmuyor ve küçük Miray arkadaşları tarafından dışlanıyor. Okula gitmek istemeyen Miray Erva, “Beni dövüyorlar. Sol kolumu burktu. Vücuduma doğru tekme atıyorlar. Yüzüme vuruyorlar. Bende onlara karşılık veriyordum. Ben artık karşılık vermiyorum ama onlar benimle uğraşmaya devam ediyorlar. Beni bu okulda istemiyorlar. Babama cüce, bebek, şişko gibi kelimeler kullanıyorlar” dedi.

‘SORUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUM’

Doğuştan Akondroplazi (cücelik) rahatsızlığı bulunan İsmail Zan ise yetkililerden bu konuya bir çözüm bulmasını istiyor. Baba Zan, “Çocuğum 7 yaşında ve şuanda ilaç kullanıyor. Okul yönetimi ne dediyse ben onu yerine getirmeye çalıştım. Çocukturlar bir şey diyemem. Sonuçta bunlar çocuklar. Kimseye bir kırılganlığım yok. Sınıf öğretmenini ve okul idaresinin duyarsızlığı benim zoruma gidiyor. En son okula çağırdılar. Müdür beyin odasında konuştuğumuzda müdür bey ‘İsmail bey ne yapalım’ dedi. Bende benim kızım günlerdir dayak yiyor dedim. Ben bu konunun çözülmesini istiyorum. Kızım okula daha yeni başladı. Okumasını ve okuluna devam etmesini istiyorum” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KONYA Haberleri

Konya'nın kalbi Ramazan'da burada atıyor! Hesaplı ve güvenilir iftar
Konya’da 602 uyuşturucu hapla yakalanan şahıs hakkında ilk karar
Konya'da aranıyordu! Başkasının ehliyetine fotoğrafını yapıştırınca yakalandı
Konya'da atla caddeye çıkan genci gören şok oldu!
Alman çift karavanla Türkiye turuna Konya'da mola verdi