Akören'de "ben de fırçalıyorum" kampanyası

Sağlık Bakanlığı'nın, halkı ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirmek amacıyla başlattığı ‘Ben de fırçalıyorum’ kampanyası kapsamında Akören ilçesı'ndeki tüm okullarda Akören Devlet Hastanesi'nin organize ettiği etkinliklerle diş macunu ve diş fırçası

Kampanyanın ilk dağıtımı Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda düzenlenen bir etkinlik ile yapıldı. Etkinliğe Akören İlçe Kaymakami  Akın Özkan,  İlçe Milli Eğitim Müdürü  Erkan Yakısır   İlçe Sağlık Müdürü Hasan Yıldırım,  Akören Devlet  Hastanesi Müdürü Yaşar Avcıoğlu, okul müdürü,  öğretmen ve  öğrenciler katıldı..

Kaymakam Özkan, konuşmasında 'Sağlık Bakanlığı'nın diş fırçası ve macunu dağıtımı kampanyasının öğrencilerde büyük bir farkındalık oluşturacağını' söyleyerek 'öğrencilerin bu farkındalığı ailelerine de kazandırmalarını' istedi.

Konuşmaların ardından, Akören Devlet Hastanesi Diş Hekimi Büşra Çimen  'diş çürüğü nasıl başlar ve çürük oluşumu nasıl engellenir?' konulu sunum yaptı.

Programın sonunda Akören Devlet Hastanesi yetkılıleri 'Ben de Fırçalıyorum' kampanyasının Akören'de yapılması için destek olan  Beyhekim  Agiz ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) İdarecilerıne teşekkür etti.

bültenler