Akdağmadeni’nde maliyetine meyve fidanı satışı başladı

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde çiftçilere yönelik maliyetine sertifikalı meyve fidanı ve yonca tohumu satışına başlanıldı.

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde çiftçilere yönelik maliyetine sertifikalı meyve fidanı ve yonca tohumu satışına başlanıldı.

Akdağmadeni Ziraat Odası Başkanı Eyüp Elmalı, bölge çiftçisini desteklemek adına sertifikalı fidan, sebze ve yonca tohumu satışlarına başladıklarına söyledi. Meyve fidanlarını çiftçilere maliyet fiyatına sattıklarını belirten Elmalı, ceviz, kayısı, armut, şeftali, dut, kiraz, vişne, ayva, erik ve bodur elma fidanlarının da satışının başladığını ifade etti.

Çiftçinin yanında olduklarını söyleyen Elmalı, "Biz köydeki çiftçimizin en az 100 meyve fidanı, 10 ineği ve 50 tavuğu olsun istiyoruz. Bu sayede, köyden şehre göçü yavaşlatmak, çiftçimizin köyünde geçimini en iyi şekilde sağlamasını istiyoruz. Bizim bütün çalışmalarımız bölge çiftçisine yöneliktir. Bölge çiftçisi kazansın, üretsin. Bu güne kadar 100 bin meyve fidanı toprakla buluştu" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

500 milyona çekici satın aldı! Petrol devini taşıyacak
Afyonkarahisar Defterdarı dijitalleşme stedi
AKEDAŞ Antalya'ya 558 milyon lira harcadı
KONYA SANAYİSİNDE ENERJİ DEVRİMİ
Konya’da En Çok Tercih Edilen Kamyon Modelleri İçin Yeni Dönem Başlıyor