Akaryakıt fiyatlarındaki artış LPG dönüşümüne ilgiyi arttırdı

Siirt'te akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle araçlarda LPG dönüşümüne ilgi arttı.

Siirt'te akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle araçlarda LPG dönüşümüne ilgi arttı.

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışın ardından Siirt'te birçok araç sahibi, soluğu oto gaz dönüşüm işletmelerinde aldı. Vatandaşların hızlı bir şekilde LPG dönüşümü istediğini anlatan işletme sahibi Musa Anıl Yıldız, taleplere yetişmekte zorlandıklarını söyledi. LPG'nin benzine göre yüzde 40-50 oranında tasarruf sağladığını belirten Yıldız, "LPG doğa dostudur. Fakat 3 ayda veya 6 ayda bir LPG'nin gaz kaçaklarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Her 10 yılda bir LPG tankının değişmesi gerekmektedir. Bunlar yapılmadığı takdirde araçlara ve çevreye zarar vermektedir" dedi.

LPG dönüşümü yapıldığı takdirde motor ömrünün 1 yıl azaldığını aktaran Yıldız, "Fakat filtre bakımı, gaz kaçağı ve 10 bin kilometrede bir bakımlar yapıldığı takdirde bunların önüne geçebiliriz. Her 10 bin kilometre de bir filtre değişimi yapılması gerekmektedir. Ama ne yazık ki günümüzde ki çoğu sürücü bunlara özen göstermemektedir. Bunlara dikkat edilmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

2026’da İş Değiştirerek Maaş Artırma Dönemi Sona Erdi
48 Milyon TL’lik Alacak İddiası: Otel Projesinde Kriz
UZMANI AÇIKLADI: SGK EMEKLİLİK DURUMUNU NEDEN İPTAL EDER
SURİYELİLER TÜRKİYE'Yİ HALA ÇOK SEVİYOR
124 yıllık çınar indirime girdi! Dükkan kapanıyor