Akademik personele "Yükseköğretim Tazminatı Ödemesi" düzenlemesi

Tasarının görüşmelerine Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başlandı

TBMM (AA) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda akademisyenlere yeni mali haklar getiren Yükseköğretim Personel Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine başlandı.

Tasarıyla ilgili bilgi veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hükümet dönemlerinde eğitimi en önemli konu olarak ele aldıklarını kaydetti.

Düzenlemeyle, YÖK'te görev yapan öğretim görevlilerine önemli iyileştirmeler yapıldığını belirten Şimşek, bütçeden eğitime ayrılan kaynağın 2002'den bu yana 7 kat artırıldığını söyledi.

Şimşek, görüşmeler sırasında verecekleri bir önergeyle, üniversitelerde görev yapan öğretim üyeleri ile araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve okutmanların mali haklarında yapılacak iyileştirmeye, uzman, çevirici, eğitim ve öğretim planlamacılarının da dahil edileceğini bildirdi.

Politika Haberleri

YENİ Parti’nin 50 günlük kampanyasında dikkat çeken rakam
Polislere Konut Müjdesi: TOKİ İnşaata Başlıyor
Gürsel Tekin’in CHP İstanbul İl Başkanlığı görevi sona erdi
Türkiye Genelinde 199 Yeni Noterlik Açılıyor
YENİ PARTİ’DE İSİM DEĞİŞİKLİĞİNİN FATURASI BELLİ OLDU