Yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi Konya İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Anavatan Partisi Genel Başkan adayı Ahmet Özal, gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.
Terörle ilgili babası Turgut Özal zamanında yapılan iyi şeylerin önce kaldırıldığını sonra tekrar getirildiğini ifade eden Özal, "Bu konudaki en iyi örnek Özel Harekat Timleri'nin tekrar dağlara gönderilmesidir. O zamanlar bu timler görevlerini en iyi şekilde yerine getirirken, bu görev daha sonra onlardan alınarak orduya verildi. Bu yanlıştır. Ordular düzenli savaş için eğitilir ve savaşırlar. Türk ordusu dünyanın en güçlü 3. ordusu, ancak terörle savaşı ordular yapamaz. Terörle ancak anti terör timleri baş edebilir. Sen 4 ay eğitim verdiğin 20 yaşındaki gencecik adamı dağa gönderirsen daha çok şehit verirsin. Bu savaş özel timlerin verebileceği bir savaştır" dedi.
Anavatan Partisi'nin genel durumu hakkındaki soruya ise Özal, "Ben il il, ilçe ilçe geziyorum. Emin olun il ve ilçe teşkilatlarının deneyimi genel merkezinkinden daha fazla. Cumhurbaşkanlığı seçiminde salona girip girmeme konusu il ve ilçe teşkilatlarına sorulduğu zaman teşkilatlar 'Mutlaka girilmelidir' dedi, ama girilmedi. Bu partinin çöküşü oldu. Birleşme girişimiyle parti yine kaybetti. Seçime girmeyerek ise parti resmen dağıldı. Bir partinin seçime katılmaması gibi büyük bir yanlış olamaz. Şu an parti ve partililer maddi ve manevi olarak çökmüş durumda. Ama bu partiyi bu hale getirenlere bunun hesabını sormak gerek. 12-13 ilde genel kurula gönderecek delege seçilemedi. Çoğu il ve ilçe teşkilatı borçları nedeniyle kapandı. Öyle ki genel merkezin bile telefonları kesik. Partiler ölmez çünkü canlı varlıklar değillerdir. Ölenler partinin genel başkanı ve yönetim kuruludur. Genel başkan değişirse parti yeniden canlanır. AK Parti'nin 2004 yılında aldığı oylar, Anavatan'ın 1980'lerde aldığı oylardır. Eğer o yıllardaki ruhu geri getirebilirsek emin olun halkımız tekrar Anavatan'a bir şans verecektir. Bu nedenle bu kongre çok önemli. Bu kongre ya bu partinin bitişi ya da başlangıcı olacaktır" şeklinde konuştu.
iha