AHİ Kanalı İncelendi

DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar, Bölge Müdür Yardımcıları Ejder Akbaş, H. Koray Bilgi ve ilgili personel, 8 Mart Perşembe günü “AHİ (Apa Hotamış İletim) Kanalı”nda incelemelerde bulundu

Bölge Müdürlüğü Heyeti AHİ Kanalı inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek işin genel ilerleyişi hakkında teknik personelden bilgi aldı, darboğazlar ve çözüm önerileri değerlendirildi. Bölge Müdürü Çınar tarafından gerekli talimatlandırmalar yapıldı.

Apa-Hotamış İletim (AHİ) Kanalı;
Konya-Çumra 3. Merhale Projesi içinde yer alan Kanal; Mavi Regülatöründen başlayıp, Hotamış Depolamasına kadar uzanan bir hatta Beyşehir-Suğla-Apa (BSA) Kanalı’nın 99+118 km’sinde yer almaktadır. 
AHİ Kanalı’nın toplam iletim uzunluğu 124 bin 678 m olup, hem sulama hem de derivasyon amaçlıdır. Mavi Tüneli’nden gelen 36 m3/s su ile BSA Kanalı akımlarını da alarak toplamda 70 m3/s debiyi taşıyabilecektir.
Konya-Çumra 3. Merhale Projesi kapsamında, işletmeye alınan Bağbaşı Barajı ile inşası devam eden Bozkır ve Afşar Barajlarında toplanacak Yukarı Göksu Havzası suları, AHİ vasıtasıyla Konya Kapalı Havzası’na aktarılacak ve Çumra ve Karapınar Ovaları’nda halen yeraltı suyu ile yetersiz sulama yapılan veya hiç sulanamayan 1 milyon 920 bin dekar arazi suya kavuşacaktır.
İşin fiziki gerçekleşme oranı % 99’dur.

Yerel Gündem Haberleri

Karapınar'da çekici ile süt tankeri çarpıştı: 1 yaralı
Mantar toplarken düşerek hastanelik oldu
Seyir halinde yanmaya başlayan otomobil kullanılamaz hale geldi
İstanbul'da Kapalı Yollar Listesi
Karantina Başladı: Hatay'ın Bu Mahallelerine Giriş Çıkış Yasaklandı