AHBAP Derneği'ne Yönelik Soruşturmada Bilirkişi Heyeti Kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası AHBAP'ın topladığı bağışlar için bilirkişi heyeti görevlendirerek inceleme başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası AHBAP Derneği tarafından toplanan bağış ve yardımların kullanımına dair yürüttüğü soruşturmayı derinleştiriyor. Söz konusu yardımların belirlenen amaçlar doğrultusunda ve yasal mevzuata uygun şekilde harcanıp harcanmadığının tespiti amacıyla alanında uzman kişilerden oluşan bir bilirkişi heyeti görevlendirildi.

Mali Kayıtlar ve Para Transferleri İncelenecek

Görevlendirilen heyet, derneğin deprem sürecindeki mali kayıtlarını mercek altına alacak. İnceleme kapsamında; banka hesap hareketleri, kişi ve şirketler arasındaki para transferleri ile soruşturma dosyasına giren tüm bilgi ve belgeler detaylı bir şekilde analiz edilecek. Yapılan bu titiz inceleme neticesinde, tüm harcamaların şeffaflık ilkelerine göre yapılıp yapılmadığını ortaya koyan ayrıntılı bir bilirkişi raporu hazırlanacak.

Başsavcılıktan "Hukukun Üstünlüğü" Vurgusu

Soruşturma süreciyle ilgili resmi bir açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen çalışmaların titizlikle devam ettiğini belirtti. Yapılan açıklamada, "Soruşturma, hukukun üstünlüğü ve masumiyet karinesi esas alınarak, yalnızca somut bilgi, belge ve deliller doğrultusunda sürdürülmektedir" ifadelerine yer verilerek sürecin yasal çerçevede ilerlediği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 19 tutuklama
MOTORCU KAZADA AĞIR YARALANDI
Konya'da DEAŞ operasyonu: 5 tutuklama
Akaryakıt istasyonuna daldı: Markette alışveriş yapan kişi öldü
75 yaşındaki sürücüye çarpıp kaçmıştı! Yakayı böyle ele verdi