Ağrı'da insan kaçakçılığı operasyonu

Yasa dışı yollardan yurda giren yabancı uyruklu 98 kişi ile bu kişilerin yurda girmesine yardımcı oldukları öne sürülen 9 zanlı yakalandı

AĞRI (AA) - Ağrı'da, yabancı uyruklu 98 kaçak ile bu kişilerin yurda girmesine yardımcı oldukları öne sürülen 9 zanlı yakalandı

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretinin önlenmesi amacıyla yapılan operasyonda, yasa dışı yollardan kente gelen 51'i Pakistan, 45'i Afganistan, biri Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve biri de Özbekistan uyruklu 98 zanlı gözaltına alındı.

Bu kişilerin yanı sıra kaçakların yurda girişine yardımcı oldukları belirtilen Afganistan uyruklu M.A. ile M.D, A.Y, İ.T, M.N.Ö, A.Ö, H.A.Z, Y.Y. ve B.Ö. yakalandı.

Kaçakların yurda girişinde sorumlulukları oldukları gerekçesiyle adliyeye sevk edilen zanlılardan 7'si "göçmen kaçakçılığı" suçundan tutuklandı, diğer 2'si ise serbest bırakıldı.

Yakalanan kaçaklar sınır dışı edildi.

AA

Gündem Haberleri

ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI
Gelinlerin Yeni Sağ Kolu: Gelin Koçluğu Dönemi Başladı!