Ağrı Dağı’nın yumurtasını Uludağ’da pişirdi

Karadenizli doğasever Ateştepe, merak ettiği deve kuşu yumurtasını Uludağ'da doğada pişirdi. 1,5 kilogram ağırlığındaki yumurta, 22 tavuk yumurtasına denk gelirken, uzmanlar deve kuşu yumurtasının sağlıklı bir alternatif olduğunu vurguluyor.

Ağrı Dağı’nın yumurtasını Uludağ’da pişirdi

Yıllardır merak ettiği ancak hiç tatmadığı deve kuşu yumurtasını pişirmek isteyen doğasever Ateştepe, 1500 kilometre uzaklıktaki Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde deve kuşu çiftliği işleten İbrahim Akkurt’a ulaştı. Akkurt’un gönderdiği yumurtayı teslim alan Ateştepe, sabahın erken saatlerinde Bursa Uludağ’a çıkarak karlı zemin üzerinde ateşini yaktı ve odun közünde özenle yumurtasını pişirdi.

Doğada yemek yapmaktan büyük keyif aldığını belirten Ateştepe, "Arabamın bagajı adeta bir mutfak. Odundan bıçaklara kadar her şey var. Taze gıdaları alıp doğada yemek yapıyorum. Şehir stresinden uzaklaşıyorum ve yemeklerimi sosyal medyada paylaşıyorum" dedi.

Ağrı Dağı’nın yumurtasını Uludağ’da pişirdi

Deve kuşu yumurtası sağlıklı bir alternatif

Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, deve kuşu yumurtasının 1,5 ila 2 kilogram ağırlığında olduğunu ve 20-24 tavuk yumurtasına denk geldiğini söyledi.

"100 gram deve kuşu yumurtası 13 gram protein ve 11 gram yağ içerirken, aynı miktarda tavuk yumurtasında 12.6 gram protein ve 9.5 gram yağ bulunur. Üstelik deve kuşu yumurtası, daha düşük kolesterol içeriği ve yüksek B12 vitamini ile kalp dostu bir alternatif olabilir" diye belirtti.

Pastörize deve kuşu yumurtasının ambalajlanarak satışa sunulmasının tüketiciye ulaşımı kolaylaştıracağını vurgulayan Ercoşkun, bu yumurtanın besleyici içeriğiyle sağlıklı bir seçenek sunduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri