Afyonkarahisar’da dondurucu soğuk: Termometreler eksi 13’ü gördü

Hava sıcaklıklarının eksi 13 dereceye kadar düştüğü Afyonkarahisar’da dondurucu soğuk günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde okullar bir gün tatil edilirken, şelale ve dereler buz tuttu.

Afyonkarahisar’da yaklaşık bir haftadır sıfırın altında seyreden hava sıcaklıkları, gece saatlerinde eksi 13 dereceye kadar düştü. Etkili olan soğuk hava dalgası nedeniyle kent genelinde şelaleler, çaylar, dereler ve süs havuzları dondu.

Sokaklar Boş Kaldı, Günlük Hayat Yavaşladı

Olumsuz hava şartları sebebiyle kent merkezinde cadde ve sokakların büyük ölçüde boş kaldığı, vatandaşların ise zorunlu olmadıkça dışarı çıkmadığı gözlendi. Dondurucu soğuk, özellikle sabah ve gece saatlerinde etkisini artırdı.

Okullara Bir Günlük Tatil Kararı

Soğuk hava ve buzlanma riskine karşı kent genelinde okullar bir gün süreyle tatil edildi. Yetkililer, öğrencilerin ve vatandaşların güvenliği için dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulundu.

Soğuk Hava Hafta Sonu da Sürecek

Meteoroloji verilerine göre, Afyonkarahisar’da soğuk havanın hafta sonu boyunca etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yetkililer, don ve buzlanmaya karşı tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

AFYONKARAHİSAR Haberleri

Erkenden Açıklandı! Afyonkarahisar’da okullar tatil edildi
Afyon'da korkutan servis kazası! 18 yaralı
Afyon’da taşımalı eğitime kar engeli
Afyonkarahisar’da kar başladı gözler Vali'ye çevrildi
SARI SERUM DAVASINDA İLK DURUŞMA