Afyon'da gündem yumurta paketleri

Afyonkarahisar’da yumurta paketleme işletmeleri Ulusal Kalıntı İzleme Planı kapsamında denetlendi. Numuneler alınarak analiz için yetkili laboratuvarlara gönderildi.

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda güvenilirliğinin sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla yumurta paketleme yapan işletmelere yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimlerin Ulusal Kalıntı İzleme Planı (UKİP) kapsamında yapıldığı bildirildi.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, gerçekleştirilen kontrollerin halk sağlığının korunması açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı. Denetimlerin Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli tarafından yürütüldüğü belirtildi.

Veteriner ilaçları ve kimyasal kalıntılar takip ediliyor

Açıklamada, Ulusal Kalıntı İzleme Planı’nın hayvansal gıdalarda bulunan veteriner ilaçları, antibiyotikler ve diğer kimyasal kalıntıların izlenmesi amacıyla uygulanan önemli bir kontrol programı olduğuna dikkat çekildi.

Program kapsamında ülke genelinde yürütülen çalışmalarla, tüketicilere ulaşan hayvansal gıdaların güvenliğinin sağlanmasının hedeflendiği ifade edildi.

Yumurta numuneleri laboratuvara gönderildi

Denetimler sırasında işletmelerde hijyen şartları, üretim ve depolama koşulları ile izlenebilirlik kayıtları kontrol edildi. Ayrıca kalıntı analizlerinin yapılabilmesi amacıyla yumurta ürünlerinden numuneler alındı.

Alınan numunelerin yetkili laboratuvarlara gönderildiği belirtilirken, yapılacak analiz sonuçlarına göre işletmelerin mevzuata uygunluğu değerlendirilecek. Yetkililer, gıda güvenilirliği için denetimlerin düzenli olarak sürdürüleceğini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

AFYONKARAHİSAR Haberleri

Çiftçi yeni ürünler deneyecek! Fidanlar dağıtıldı
Afyon'da gizemli 1 kişi! 7 tanesi ruhatsız
Afyon'da iş şansa bırakılmıyor! Santim santim hastalık aradılar
İnternet kafede bıçaklanan çocuğun durumu ciddiyetini koruyor
Kurye Afyon'da frene bastı! Üstünden 8 bin 190 adet çıktı