Afganistan'da valiliğe yapılan saldırı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Kandahar'da valilik misafirhanesine düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı

DOHA (AA) - Dünya Müslüman Alimler Birliği, Afganistan'ın güneyindeki Kandahar'da valilik misafirhanesine bombalı saldırı düzenlenmesine tepki gösterdi.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, Kandahar'da valilik misafirhanesine düzenlenen, aralarında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) diplomatlarının da olduğu 11 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı kınandı.

Açıklamada, "Arkasında kim olursa olsun, kim yaparsa yapsın ya da kim destek verirse versin bu gibi saldırılar terör ve suç eylemidir." ifadeleri kullanıldı.

Birliğin her şekliyle terör ve şiddete karşı olduğu vurgulanan açıklamada, İslamın masumları hedef alan bu tür eylemleri yasakladığı kaydedildi.

Kandahar'da valilik misafirhanesine salı günü düzenlenen bombalı saldırıda, aralarında BAE'den 5 diplomatın da olduğu 11 kişi ölmüş, Kandahar Valisi Humayun Azizi ve BAE Kabil Büyükelçisi Cuma Muhammed Abdullah el-Kabi'nin de aralarında bulunduğu 15 kişi yaralanmıştı.

Kabi ve beraberindeki üst düzey heyet, birtakım görüşmeler gerçekleştirmek için Kandahar'da bulunuyordu. Bombalı saldırı, Azizi ile konuk heyetin valilik misafirhanesindeki toplantısı sırasında meydana gelmişti.

AA

Gündem Haberleri

Ruhsatlı Silahlara Çelik Kasa Zorunluluğu Geliyor
Aile danışmanlığı merkezlerine ilişkin yeni düzenleme Resmi Gazete’de
Cemil Tugay AK Parti ve MHP Teşkilatlarıyla Buluştu
40 Yıl Sonra Toprakla Buluştu: Kızılcahamam'da Tarihi Tarım Hamlesi
BU MESAJA SAKIN TIKLAMAYIN