Afganistan'da valiliğe yapılan saldırı

BAE, Afganistan'ın Kandahar vilayetinde düzenlenen bombalı saldırıda 5 diplomatının öldüğünü, Kabil Büyükelçisi'nin de yaralandığını duyurdu- Al Nahyan ülke genelinde bayrakların yarıya indirilmesi yönünde talimat verdi

ABU DABİ (AA) - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinde düzenlenen bombalı saldırıda 5 diplomatının öldüğünü, Kabil Büyükelçisi'nin de yaralandığını duyurdu.

BAE resmi haber ajansı WAM'ın haberine göre, Devlet Başkanı Halife Bin Zayid Al Nahyan, saldırıda hayatını kaybeden Muhammed Ali Zeynel el-Besteki, Abdullah Muhammed İsa Ubeyd el-Kabi, Ahmed Raşid Salim Ali el-Mezrui, Ahmed Abdurrahman Ahmed Kuleyb et-Tuneyci, Abdulhamid Sultan Abdullah İbrahim el-Hamadi için büyük üzüntü ve esef duyduğunu belirtti.

Diplomatların Kandahar vilayetinin valilik misafirhanesini hedef alan terör saldırısında yaşamını yitirdiği ifade edilen haberde, bu kişilerin insani, eğitim ve kalkınmayla ilgili projeleri hayata geçirmek için Afganistan'da bulunduklarını aktarıldı.

Haberde ayrıca, Al Nahyan'ın ülke genelinde bayrakların yarıya indirilmesi yönünde talimat verdiği kaydedildi.

Öte yandan Kandahar Vali Sözcüsü Samim Khpelvak basına yaptığı açıklamada saldırıda yaralanan Vali Yardımcısı Abdul Ali Şemsi'nin de hayatını kaybettiğini belirtti.

Kandahar'da valilik misafirhanesine dün akşam düzenlenen bombalı saldırıda 11 kişi ölmüş, Kandahar Valisi Humayun Azizi ve BAE Kabil Büyükelçisi Cuma Muhammad Abdullah el-Kabi'nin de aralarında bulunduğu 15 kişi yaralanmıştı.

BAE Kabil Büyükelçisi Kabi ve beraberindeki üst düzey heyet, birtakım görüşmeler gerçekleştirmek için Kandahar'da bulunuyordu. Bombalı saldırı dün Kandahar Valisi Humayun Azizi ile konuk heyetin valilik misafirhanesindeki toplantısı sırasında gerçekleştirilmişti.


AA

Gündem Haberleri

Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak
TDV’den 19 Ülkede “Bir Kurban Bir Kur’an” Seferberliği
18 Yıllık Tapu Bekleyişi: Bir Mahallenin Bitmeyen Hukuk Sınavı