Afganistan'da şiddet olayları artıyor

Ülke genelinde son bir haftada 7 saldırı düzenlendi, 88 kişi hayatını kaybetti

KABİL (AA) - Afganistan'da terör saldırıları ve şiddet olayları son günlerde tırmanışa geçti. Son bir haftada düzenlenen 7 saldırıda 88 kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişi yaralandı.

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde 7 gün önce güvenlik güçlerinin konvoyuna düzenlenen saldırıda 6 güvenlik görevlisi hayatını kaybederken 7 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Faryab vilayetinin Kaysar ilçesinde 6 gün önce düzenlenen intihar saldırısında saldırganla birlikte 1 kişi öldü.

Ülkenin kuzeyindeki Baglan vilayetinde dört gün önce bir grup saldırganın madencilere ateş açması sonucu 13 işçi yaşamını yitirdi.

Taliban militanları iki gün önce Afganistan'ın güneyindeki Zabul vilayetinin Argandab ilçesinde düzenlediği saldırıda 4 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Dün Helmand vilayetinde düzenlenirken bu intihar saldırısında 8 kişi öldü.

Dün akşam saatlerinde başkent Kabil'de gerçekleştirilen çifte saldırıda ise 45 kişi hayatını kaybederken 157 kişi de yaralandı.

Ülkenin güneyindeki Kandahar vilayetinde dün akşam düzenlenen bombalı saldırıda ise aralarında Birleşik Arap Emirlikleri diplomatlarının da bulunduğu 11 kişi hayatını kaybetti.

Bir hafta içinde düzenlenen 7 saldırının dördünü Taliban örgütü üstlenirken diğer saldırıları üstlenen olmadı.

AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?