Afganistan'da arazi reformunda Türk modeli

KABİL (AA) - Afganistan'da ''Türk modeli arazi reformu'' projesi uygulanacak.Afganistan Arazi İdaresi, Türkiye Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Türk...

KABİL (AA) - Afganistan'da ''Türk modeli arazi reformu'' projesi uygulanacak.

Afganistan Arazi İdaresi, Türkiye Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliği ile hayata geçecek yeni projenin açılış töreni Kabil'de gerçekleştirildi.

Devlet Başkanlığı Sarayı'nda düzenlenen törene, Devlet Başkanı Eşref Gani, TİKA Kabil Koordinatörü Mustafa Bütün, Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcıları Gökhan Kanal, Bilal Curabaz, bakanlar, milletvekilleri, büyükelçiler katıldı.

Törende konuşan Gani, Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluk bağının yüzyıllara dayandığını ve bu ilişkilerin iki ülkenin kurucuları Amanullah Han ile Mustafa Kemal Atatürk tarafından daha da pekiştirildiğini söyledi.

Afganistan'da hayata geçirdiği projelerden dolayı TİKA'ya ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Gani, Türkiye ve Afganistan'ın iki kardeş ülke olduğunu belirtti.

Gani, hayata geçecek bu sistem sayesinde ülkedeki arazi gasplarının önüne geçileceğini vurguladı.

- ''TİKA Afganistan'da binin üzerinden proje gerçekleştirdi''

TİKA Kabil Koordinatörü Bütün, TİKA'nın 2004 yılından beri Afganistan genelinde eğitim, sağlık, tarım, kapasite geliştirme ve acil yardım konularında binin üzerinde projeyi hayata geçirdiğini kaydetti.

Afganistan Arazi İdaresi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve TİKA iş birliğiyle yapılan çalışmanın önemine değinen Bütün, projeyle Afganistan Arazi İdaresinin daha kolay çalışma yapacağını vurguladı.

Bütün, TİKA'nın Afganistan'daki faaliyetlerinin bundan sonra da artarak devam edeceğini aktardı.

Konuşmaların ardından Devlet Başkanı Gani, TİKA ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü heyetine Mir Baçça Han Yüksek Devlet Madalyası takdim etti.

Afganistan'da taşınmazlara ilişkin tapu sicili bulunmuyor. Mahkemeler tarafından yürütülen alım satım, rehin ve intikal işlemlerine ait belgelerin dosyalanması dışında herhangi bir kayıt sistemi bulunmuyor.




AA

Gündem Haberleri

Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü
Kasım Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırılmaya Başlandı