AFAD'dan son dakika açıklama: 'Sahilden uzak durun' uyarısı kaldırılmıştır

AFAD, Hatay'da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerin ardından, deprem bölgesindeki vatandaşlara sahil şeridinden uzak durmaları uyarısında bulunmuştu. AFAD uyarının kaldırıldığını açıkladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hatay'da meydana gelen ve çevre illerde de büyük korku ve paniğe neden olan 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerim ardından deprem bölgesinde vatandaşları deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı sahil şeridinden uzak durmaları uyarısında bulunmuştu. AFAD'dan yapılan son dakika açıklaması ile uyarının kaldırıldığı duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, canlı yayında, "Sahilden uzak durun uyarısı kaldırılmıştır" blgisini kamuoyu ile paylaşırken, AFAD'dan da açıklama geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Hatay merkezli meydana gelen depremlerin ardından Kandilli Rasathanesi uyarısı üzerine tedbir amaçlı verilen deniz seviyesi yükseltisine yönelik uyarı, Kandilli Rasathanesi ile yapılan değerlendirmeler sonucunda kaldırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorum Yap
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

Kızılay Çadırı Krizi: İBB Reddetmişti, Yeni Yer Tepki Çekti
Kıyılar Kamunun Kullanımına Açılıyor: Şezlong ve İşgal Baskısına Son
18 YAŞ ALTINA BEKLENEN CEZA GELDİ
POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!