ADOB'dan Cumhuriyet Bayramı konseri

Turgut Özakman'ın yazdığı, Muammer Sun'un bestelediği Üç Destan, ADOP orkestrası ve korosunun yorumuyla sanatseverlerle buluştu

ANKARA (AA) - Ankara Devlet Opera ve Balesince (ADOB) Cumhuriyetin 96'ncı yılı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Bayramı Konseri gerçekleştirildi.

Turgut Özakman'ın yazdığı, Muammer Sun'un bestelediği Üç Destan, ADOP orkestrası ve korosunun yorumuyla sanatseverlerle buluştu.

Ulus'taki Opera Sahnesi'ndeki konserin orkestra şefliğini Naci Özgüç, koro şefliğini Giampaolo Vessella, solistliğini Görken Ezgi Yıldırım, anlatıcılığını ise Gaye Filiz Alacalı ve Şekip Taşpınar yaptı.

Özgüç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konserde kendisine orkestra şefliği görevinin verilmesinin onurunu yaşadığını belirterek, "Muammer hocamızın bestelediği Üç Destan zaten adı üzerinde üç ayrı kahramanlık destanından bahsediyor. Bunlar Sakarya Savaşı, Büyük Taaruz ve Çanakkale Savaşı'dır. Bu üç muharebe Cumhuriyete giden yolu anlatıyor." dedi.





Kültür Sanat Haberleri

ALTIN PORTAKAL’DA ONUR ÖDÜLLERİ MENDERES SAMANCILAR VE TİLBE SARAN’A
Dünya Homeros’u konuşurken gözler İzmir’e çevrildi
İstanbul'un En Eski Tarihi Mirası Otlar Arasında Kaldı
Konya'ya ünlü yağacak! Eypio, Emre Fel, Derya Uluğ, Semicenk konserleri başlıyor
Antalya'da Nostalji Tramvayı Seferleri Geçici Olarak Durduruldu