Adıyaman'da izinsiz yürüyüşe polis müdahalesi

TBMM'de görüşülen "torba tasarı"daki tütün düzenlemesini protesto etmek için izinsiz yürüyüş yapan gruptan 36 kişi gözaltına alındı- Çıkan olaylarda 2 polis memuru ile bazı protestocular yaralandı, bazı iş yerlerinin camları kırıldı

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da, kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'ndaki tütünle ilgili düzenlemeleri protesto etmek amacıyla izinsiz yürüyüş yapanlardan 36'sı gözaltına alındı.

Tütüncü Pazarı'da toplanan grup, Valiliğe yürümek istedi. Polisin "gösterinin yasa dışı olduğunu" belirterek dağılmalarını istemesine rağmen slogan atarak yürüyüşe geçen gruba, TOMA ve biber gazıyla müdahale edildi.

Buna rağmen yürüyüşünü sürdüren grup, İl Emniyet Müdürlüğüne yöneldi. Polis ve jandarma ekipleri, tazyikli su ve biber gazı sıkarak grubu dağıttı.

Çıkan olaylarda 2 polis memuru ile bazı protestocular yaralandı, bazı iş yerlerinin camları kırıldı.

Yaralılar ile gazdan etkilenenler, ambulanslarla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Güvenlik güçleri, izinsiz yürüyüş yapanlardan 36'sını gözaltına aldı.

AA

Gündem Haberleri

Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak
TDV’den 19 Ülkede “Bir Kurban Bir Kur’an” Seferberliği
18 Yıllık Tapu Bekleyişi: Bir Mahallenin Bitmeyen Hukuk Sınavı