Adıyaman Geleneksel Gastronomi Günü

İkincisi gerçekleştirilen "Gastronomi Günü" kapsamında düzenlenen çiğ köfte yarışmasında renkli görüntüler ortaya çıktı

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) ve Belediye ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ikincisi gerçekleştirilen "Geleneksel Gastronomi Günü" kapsamında düzenlenen çiğ köfte yarışmasında renkli görüntüler ortaya çıktı.

ADYÜ Fen Edebiyat Fakültesinde düzenlenen etkinlikte, 11 yarışmacı en iyi çiğ köfteyi yoğurmak için yarıştı.

Akademisyenlerden oluşan 4 kişilik jüri tarafından, "doğal malzeme kullanımı ve sunum" açısından yapılan değerlendirme sonucu Mehmet Yaşar Akbaş birinci, Mustafa Polat ikinci ve Müslüm Bulut üçüncü oldu. Dereceye girenler çeyrek altınla ödüllendirildi.

Etkinlikte, yöresel yemekler ve tatlılar da katılımcıların beğenisine sunuldu.

Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlikte Adıyaman'a has lezzetlerin tanıtıldığını belirterek, "Zenginliklerimizi tanıtma noktasında elimizden geleni yapacağız. Yiyecekler hem sağlıklı hem de damağa hitap ediyor." diye konuştu.


Gündem Haberleri

Sen yanmasan, ben yanmasam, biz yanmazsak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa
Pandemide pırıl pırıldı: Galata'ya ne yaptınız böyle?
MSB duyurdu: 32 terörist etkisiz hale getirildi
Bayraktar TB3 SİHA yerli motor yüksek irtifa testini başarıyla tamamladı
Münevver Karabulut’un babasından otopsi açıklaması