Adana'daki terör örgütü davası

El Kaide terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla haklarında 7,5 ila 15'er yıl arasında hapis cezası istenen biri tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana'da, El Kaide terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla haklarında 7,5 ila 15'er yıl arasında hapis cezası istenen biri tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Recep Tatıl ve tutuksuz sanıklardan Feramiz Şahin, Fethi Açıkgöz, Soner Dal, Kazım Dal, Selami Ateş, Mehmet Şerif Kaplan, Cumali Yürek ile avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti sanıklarda, "Adana ve bazı iller ile yurt dışı kamplarında bulunan örgüt mensuplarıyla irtibat ve ilişki içerisinde oldukları, sözde örgütün cihat çatışma bölgesi olarak adlandırdığı Suriye'ye eleman aktarım faaliyetlerinde bulundukları, örgüt adına yardım topladıkları, örgütsel ders, sohbet, toplantı ve etkinlik düzenledikleri" iddialarını hatırlatarak savunma yapmalarını istedi.

Tutuklu sanık Recep Tatıl hiçbir terör örgütüne üye olmadığını, Suriye'ye yalnızca Türkmenlere yardım amacıyla gittiğini iddia ederek, burada araba tamir atölyesinde çalıştığını ve silah kullanmadığını savundu.

Tatıl, "Ben orada Samet Kardaş isimli şahısla görüştüm ama onun hangi grupta kaldığını bilmiyorum. Samet bana Türkiye'ye dönmeyeceğini söyledi. Ben dosyada yargılanan sanıkları tanırım. Sanıklar ile bir dernekte tanıştım ayrıca aynı mahallede oturmaktayım. Bana isnat edilen telefon görüşmelerini ben yapmadım bu görüşmeler bana ait değildir. Ben 6 aydır cezaevindeyim tahliyemi talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Tutuksuz sanıklardan Soner Dal ise daha önceden uyuşturucu kullandığını ifade ederek, "Ben cihat yapmak istiyordum. Ama vicdanımla baş başa kaldığımda bu düşüncenin yanlış olduğu kanaatine varıyordum. Ben kimseyi cihada teşvik etmedim." iddiasında bulundu.

Duruşmada savunmaları istenen diğer sanıklar da terör örgütleriyle bağlantılarının olmadığını öne sürerek beraat etmek istediklerini belirtti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Recep Tatıl'ın tutukluluk halinin devamına ve duruşmaya katılmayan sanıklardan Recep Baltacı'nın ise yakalanıp tutuklanmasını karar vererek duruşmayı erteledi.

AA

Gündem Haberleri

Dilovası tek çatı altında toplanıyor
ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI