Adana'daki "4. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı"na doğru

Karnavalın bazı programları, terör saldırılarında hayatını kaybedenlere saygı için iptal edildi

ADANA (AA) - Adana'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı"nın bazı programları, terör saldırılarında hayatını kaybedenlere saygı için iptal edildi.

Karnaval tertip komitesinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de son dönemde yaşanan üzücü olayların, verilen şehitlerin, hayatını kaybeden vatandaşlar ve onların yakınlarının yaşadığı acıların herkesi derinden etkilediği vurgulandı.

Hayatını kaybedenlere saygı için karnavalın bazı programlarının iptal edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu topraklarda yaşayan herkes gibi yaşadığımız bunca üzüntüye kayıtsız kalmak elbette ki olası değildir. Üç yıldır düzenlediğimiz ve bu yıl da 9 Nisan 2016 tarihinde resmi açılış törenini yapmayı planladığımız 'Nisan’da Adana’da '4. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı' programı, son derece üzücü bu gelişmeler üzerine revize edilmiştir. Karnaval Komitesi olarak, yaşanan bu üzücü gelişmeler sonrasında, her yıl çok yoğun katılımla gerçekleştirmiş olduğumuz karnaval kortejimizi iptal etme kararı almış bulunmaktayız. Açılış töreni ve halk konserleri de aynı şekilde iptal edilmiştir."

AA

Kültür Sanat Haberleri

Altın Portakal’da ’Sinema Emek Ödülleri’ Abdurrahman Keskiner ve Suzan Kardeş’e verilecek
ALTIN PORTAKAL’DA ONUR ÖDÜLLERİ MENDERES SAMANCILAR VE TİLBE SARAN’A
Dünya Homeros’u konuşurken gözler İzmir’e çevrildi
İstanbul'un En Eski Tarihi Mirası Otlar Arasında Kaldı
Konya'ya ünlü yağacak! Eypio, Emre Fel, Derya Uluğ, Semicenk konserleri başlıyor