Adana'da PKK/KCK operasyonu

Kentteki izinsiz gösterilerde polise silahlı saldırıda bulunduğu belirlenen 3 kişi gözaltına alındı- Operasyonda pompalı tüfekler ile zanlıların polis muhaberesini takip için kullandığı telsiz ele geçirildi

ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, izinsiz gösterilerde polise silahlı saldırıda bulunduğu tespit edilen 3 kişi yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölücü terör örgütü yöneticilerinin internet, yazılı ve görsel medya ile sosyal paylaşım siteleri üzerinden yapmış olduğu eylem çağrıları doğrultusunda geçen ay Şakirpaşa ve Gülbahçesi mahallerinde düzenlenen izinsiz gösterilere katılanların yakalanması için operasyon başlatıldı.

Operasyonda, el yapımı bomba yapan, eylemler esnasında güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunan, yol kesen, kimlik kontrolü yapan, ayrıca, eylemler esnasında güvenlik güçlerinin telsiz muhaberesini temin ettikleri telsizle dinleyip ekiplerin hareket tarzlarını öğrenerek eylemcilere aktaran 3 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, kırsal alanda güvenlik güçleriyle girmiş oldukları silahlı çatışmada ölen bölücü terör örgütü mensuplarına ait fotoğraf, polislerin muhaberelerini dinleme amaçlı kullanılan telsiz ile pompalı tüfekler ve bu tüfeklere ait fişekler ile cep telefonları ele geçirildi.


AA

Gündem Haberleri

Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü
ASRIN FELAKETİ 3. YILINDA