Adana'da FETÖ/PDY operasyonu

Operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı

ADANA (AA) - Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Aralarında polis ve öğretmenlerin de bulunduğu 2'si kadın 5 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Şüpheliler arasında bulunan ve 2014 yılında emekli olan birinci sınıf emniyet müdürü Mustafa A'nın, daha önce rütbesinin alındığı öğrenildi.

Mustafa A'nın 2011-2012 yılları arasında Adana Emniyet Müdürlüğü yapan ağabeyi Mehmet A. da FETÖ/PDY üyesi olma suçundan Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor.

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü