Adalet Bakanlığı yönetmelik değişikliği

"Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin İdari İşler ile Yazı İşleri̇ Hizmetlerinin Yürütülmesi Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" Resmi Gazete'de yer aldı

ANKARA (AA) - "Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin İdari İşler ile Yazı İşleri̇ Hizmetlerinin Yürütülmesi Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 5. maddenin ikinci fıkrasında yer alan "tam ve eksiksiz" ibaresi "doğru, eksiksiz ve zamanında" şeklinde değiştirildi.

Yönetmeliğin 6. maddesinin 5. ve 6. fıkralarına alt bent olarak, "Doğru ve güvenilir adli istatistikler elde edilebilmesi amacıyla, veriyi sisteme doğru, eksiksiz ve zamanında girmek ve bu verinin usulüne uygun girildiğini denetlemek", 7. fıkrasına da "Doğru ve güvenilir adli istatistikler elde edilebilmesi amacıyla, veriyi sisteme doğru, eksiksiz ve zamanında girmek" ibaresi eklendi.

Söz konusu yönetmeliğin 61. maddesine, "Ön büro personeli doğru ve güvenilir adli istatistikler elde edilebilmesi amacıyla, veriyi sisteme doğru, eksiksiz ve zamanında girmekle yükümlüdür." hükmünü içeren bir fıkra ilave edildi.

AA

Gündem Haberleri

PLAZA CAMLARINDAN GÖRÜNEN KIYAMET
SALDIRILARI DURDURUN
YENİ TEKLİF TBMM'DE
AKARYAKITTA ÖTV AYARI DEĞİŞTİ
Deterjanlı kahveden hastanelik olmuştu: 1,5 milyon liraya uzlaştılar