Adadan karaya köprü istiyorlar

Beyşehir Mada Adası sakinleri göl üzerinden bir köprü yapılmasını istiyor.

Beyşehir Gölü'nün en büyük adası olan, Isparta sınırları içindeki Mada Adası'nda (Kumluca Mahallesi) yaşayan ailelerin kendilerine sadece 700 metre mesafede olan karşı kıyıya ulaşabilmeleri için balıkçılık faaliyetlerinde kullanılan kayıklardan başka bir ulaşım aracı bulunmuyor.

 

Alternatif bir ulaşım imkanı olmadığı için Mada Adası'ndan mahalle olarak bağlı oldukları Gedikli Köyü'nün kıyılarına göl üzerinden bir köprü yapılmasını isteyen ada sakinleri, bugüne kadar bu konuda olumlu bir gelişme olmayınca çareyi internet sitesi kurup sanal ortamda seslerini duyurmakta buldu.

 

Dertlerini anlatmak için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderen ada sakinleri, bununla da yetinmeyerek kurdurdukları ''www.madaadasi.com'' web sitesi aracılığıyla Başbakana sanal mektup yazarak köprü isteklerini dile getirdi. AA

İlçeler Haberleri

Beyşehir'de "Gazze Ölüyor, Ayağa Kalk" Temalı Yürüyüş Gerçekleşti
Karapınar'da apartman yangını