Açıkta Akan Lağım Dereye Karıştı: Mahalleli İsyan Etti

Bursa’nın İnegöl ilçesinde açıkta akan lağımın dereye karışması mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Kötü koku, haşere istilası ve sağlık riski nedeniyle vatandaşlar, evlerinin camını dahi açamaz hale geldiklerini belirtti.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde açıkta akan kanalizasyonun dereye karışması, çevrede yaşayan vatandaşların tepkisine yol açtı. Yoğun koku, artan haşere sayısı ve sağlık tehdidi, bölge halkını isyan ettirdi. Özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkla birlikte kokunun dayanılmaz hale geldiğini söyleyen mahalle sakinleri, evlerinde cam bile açamadıklarını, çocuklarını dışarı çıkaramadıklarını ifade etti.

"Yaşanmaz Hale Geldi"

Vatandaşlar, özellikle yaşlılar, kronik hastalar ve çocuklar için bölgenin artık yaşanmaz hale geldiğini dile getirerek, acil çözüm çağrısında bulundu. Mahalleye yakın bir noktada birkaç eğitim kurumunun bulunduğunu vurgulayan vatandaşlar, “Bu şartlarda çocukların eğitim alması kabul edilemez” diyerek tepki gösterdi.

“Dere Islah Edilsin, Sosyal Alana Dönüştürülsün”

Mahalle sakinleri, dere hattının bir an önce ıslah edilerek üzerinin kapatılmasını ve çevresinin sosyal donatı alanına dönüştürülmesini talep etti. Bu sayede hem kötü kokunun önüne geçilebileceğini hem de mahalleye sağlıklı bir yaşam alanı kazandırılabileceğini belirttiler.

Yetkililere Tepki: “Yıllardır Dile Getiriyoruz, Adım Atılmadı”

Bölge halkı, söz konusu çevre sorununu daha önce defalarca ilgili kurumlara bildirdiklerini, ancak hiçbir somut adım atılmadığını kaydetti. Mahalleli, “Bu sorunun artık görmezden gelinmesine tahammülümüz kalmadı. Acilen müdahale bekliyoruz” diyerek yetkilileri göreve davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

BURSA Haberleri

Bursa’yı sis yuttu
Tarihi Arap Şükrü Sokağı’nda tente krizi
65 kiloluk yayın balığı, görenleri şaşkına çevirdi
Uludağ'da Acı Son: Kaybolan İki Çocuktan Biri Hayatını Kaybetti
Barış sürecine Bursa'dan güçlü destek