Abdurrahim Karakoç vefatının 10. yılında Konya'da anıldı

Usta şair ve yazar Abdurrahim Karakoç vefatının 10. yılında Konya'da anıldı. Selçukya'da düzenlenen etkinlikte, Karakoç şiirleri seslendirildi

Konya'da Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından her hafta düzenlenen şiir akşamlarında vefatının 10. yıldönümünde Abdurrahim Karakoç, şiirlerle anıldı.

Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat, "Hece ölçüsü ile yazmış olduğu şiirlerle Anadolu insanının sesi olan Abdurrahim Karakoç, şiirlerinde aşkı, sevdayı, gurbeti, sosyal meseleleri, güncel olayları, Türk'ü, Türklüğe ve İslam'a olan sevgisini anlattı. Genlerinde şiir olan, şair bir ailenin mensubu olan Karakoç, son nefesine kadar şiir yazmaya devam etti. 'Şiir, şairin parmak izidir' diyen büyük şair yazdığı şiirlerle gönüllerde büyük bir iz bıraktı. Vefatının 10. yılında Şair Abdurrahim Karakoç ve gönüllerde iz bırakan tüm şairlerimizi rahmetle yad ediyorum" dedi.

Program Selçukya Şairleri Hasan Ukdem, Ahmet Üresin, Cengiz Çelik, Fatma Çetin Kabadayı, Hasan Karaca, Nesrin Erkan Sabuncu, Ferhat Pekedis, Mehmet Uçar, Tayyar Yıldırım, İbrahim Demirtaş, Mehmet Ceviz, Ahmet İnci, Kazım Öztürk, Şükran Pınarcan, Sevil Köse, Remzi Samancı, Ahmet Şener, Bayram Sarıtaş, Tuğçe Ateş, Özlem Maria Zafer, Hatice Bağrıaçık ve Devriş Ahmet Şahin'in seslendirdiği Abdurrahim Karakoç şiirleri ile son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri

Konya'nın kalbi Ramazan'da burada atıyor! Hesaplı ve güvenilir iftar
Konya’da 602 uyuşturucu hapla yakalanan şahıs hakkında ilk karar
Konya'da aranıyordu! Başkasının ehliyetine fotoğrafını yapıştırınca yakalandı
Konya'da atla caddeye çıkan genci gören şok oldu!
Alman çift karavanla Türkiye turuna Konya'da mola verdi