ABD'nin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararı

Macaristan Cumhurbaşkanı Ader:- ''ABD'nin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararı ahlaki açıdan kabul edilemez''

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader, ABD'nin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararına tepki göstererek, atılan adımı "ahlaki olarak kabul edilemez" şeklinde niteledi.

Cumhurbaşkanı Ader, Macaristan'ın Szekesfehervar kentinde düzenlenen bir konferansta, ABD Başkanı Donald Trump'ın Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararını değerlendirdi.

Sanayi devriminden bugüne kadar sera gazı salınımının artışında ABD'nin tarihi sorumluluğu olduğunu ve ABD'nin kişi başına düşen hava kirliliği bakımından diğer ülkeleri açık arayla geride bıraktığını belirten Ader, ''ABD'nin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararı ahlaki açıdan kabul edilemez.'' dedi.

Alınan kararın hem ABD hem de diğer ülke vatandaşlarını ciddi bir şekilde etkileyeceğini vurgulayan Ader, kararın gelecek nesillere karşı saygısızlık ve sorumsuzluk olduğunu ifade etti.

ABD'nin kararını açıkladığı günden bu yana sanayileşmiş diğer ülkelerin anlaşmaya bağlı kalacağını açıkladığını hatırlatan Ader, ''ABD'siz de Paris İklim Anlaşması'nın uygulanması gerekiyor çünkü başka seçimimiz yok. Taşınabileceğimiz başka gezegen yok.'' diye konuştu.

Paris İklim Anlaşması, her ülkenin sera etkisi yaratan gazların salınımını azaltma konusunda kendi hedeflerini belirlemesini ve kendi yaklaşımını geliştirmesini öngörüyor. 2015 yılında Paris Konferansı'nda karara bağlanan anlaşma 2016 yılı başında imzaya açılmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Haziran'da yaptığı açıklamada, ülkesini Paris İklim Anlaşması'ndan çekme kararı aldığını belirtmişti.


AA

Gündem Haberleri

YENİ YÖNETMELİK YOLDA
Adalet Bakanı Gürlek’in Bilgilerini Sızdıran Tapu Teknikeri Gözaltında
YENİDOĞAN ÇETESİ DAVASINDA FLAŞ GELİŞME
BÖYLE BİR ÇAĞDAYIZ
Erol Köse’nin cenazesini kızı Dijan aldı