ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Tayland'ın Patani bölgesinde ABD'nin Kudüs kararına tepki gösterildi

ANKARA (AA) - Tayland'ın güneyindeki Patani bölgesinde, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail’in başkenti" olarak tanıma kararına tepki için "Kudüs Mitingi" düzenlendi.

Patani bölgesindeki merkez camide cuma namazının ardından yapılan mitinge, Patani Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İslam Meclisi Başkanlığı ve yaklaşık 25 yerel sivil toplum kuruluşu katıldı.

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını kınadıklarını belirten Patanili Müslümanlar, İslam alemi ile insanlığın barış ve istikrarı için birlikte dua etti. Katılımcılar, "Kudüs Filistin'in başkentidir" pankartlarıyla ABD’nin Kudüs kararını protesto etti.

Mitingde, Filistin bayrağının yanı sıra Tayland ve Türk bayrakları açıldı.

Filistin'i 2012'de tanıyan Tayland, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Türkiye’nin girişimleriyle hazırlanan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını eleştiren tasarıya destek vermişti.

AA

Gündem Haberleri

ASRIN FELAKETİ 3. YILINDA
BÖCEK AİLESİ FACİASINDA İDDİANAME TAMAMLANDI
Dilek İmamoğlu’nun Kardeşi Ali Kaya Gözaltına Alındı
Danıştay, Gökçek dosyasını yeniden açtı
Astsubay Kıdemli Başçavuş Talat Okur şehit oldu