ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Malezya Başbakanı Necip: - "ABD’nin Kudüs kararına karşı yarın tepkimizi ve birliğimizi gösterelim"

KUALA LUMPUR (AA) - Malezya Başbakanı Necip Rezak, ABD’nin Kudüs’ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki için Malezya halkına protestoya katılma çağrısı yaptı.
Necip, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yayımladığı mesajda, Malezya halkına çağrıda bulunarak "İnşallah yarın cuma namazından sonra Putra Jaya’da düzenlenecek Kudüs gösterisine katılacağım. Gelin ABD’nin Kudüs kararına karşı yarın tepkimizi ve birliğimizi gösterelim." ifadelerini kullandı.

Necip'in, yarınki gösteride konuşma yapacağı ve Kudüs konusunda Malezya kararını açıklayacağı belirtildi.
10 bin kişinin katılmasının beklendiği gösteriye 250 sivil toplum kuruluşu ile siyasi parti üyelerinin katılacağı açıklanırken, Putra Jaya şehrine otobüslerin kalkacağı bildirildi.


AA

Gündem Haberleri

Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi
Bakanlıklarda personel hareketliliği: Yeni atamalar açıklandı