ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Düzce'de ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterildi

DÜZCE (AA) - Düzce'de yaklaşık bin öğrenci ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını protesto etti.

Cuma namazı çıkışında Cedidiye Camisi önünde bir araya gelen öğrenciler, ellerindeki "Kudüs İslam'ındır" yazılı pankart taşıdı. Yaklaşık 20 metrelik Türk bayrağı ile İstanbul Caddesi'nden Anıtpark Meydanı'na yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Düzce Genç İmam-Hatipliler Derneği Başkanı Onur Çetin, dernek, okul ayırt etmeksizin tüm öğrencilerin Kudüs için bir araya geldiğini söyledi.

Kudüs için sokaklarda haykırdıklarını aktaran Çetin, "Biz, Düzceli gençler Kudüs için tepkimizi gösterdik. Düzce ne ise Kudüs de odur. Evimiz, Türkiye ne ise Kudüs odur. Gençler olarak Amerika'nın kararını kınıyoruz. Kudüs, Müslümanların eline geçene kadar, direnişe devam edeceğiz. Kısık sesler olarak kalmayacağız. Kudüs bizim her şeyimizdir. Orası, Peygamber efendimizin ilk miraca yükseldiği yerdir, ilk kıblemizdir. Biz Müslüman gençler olarak Kudüs'e sahip çıkıyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Gündem Haberleri

İncirlik Üssü'nde Siren Sesleri Paniğe Yol Açtı: MSB'den İlk Açıklama Geldi
1 NİSAN'DA CEZALAR BAŞLIYOR
11 yaşındaki hafızlık öğrencisi yarışmada birinci oldu
Sosyete ve Spor Dünyasında Uyuşturucu Sorgusu
Manken Didem Soydan'dan "Yanlışlıkla Çektim" Savunması: İfade Ortaya Çıktı!