ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Güney Sudan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Makvil:"Hükümetimiz ilkesel olarak, uluslararası barış ve güvenliğe zarar veren tek taraflı kararlar dayatılmaksızın, İsrailliler ve Filistinliler arasında barışçıl çözüme dönük görüşmelerin devamını desteklemektedi

CUBA (AA) - Güney Sudan hükümetinin ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını desteklediği yönündeki iddialar yalanlandı.

Güney Sudan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mavuin Makvil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail ile Filistinliler arasında Kudüs konusunda görüşmeleri destekliyoruz." dedi.

Trump'ın açıklamasının ABD'nin görüşünü yansıttığını belirten Makvil, "Güney Sudan, bunu kabul etmek ya da 'uygun değildir' demek zorunda değil. Güney Sudan, Birleşmiş Milletler'in bölgeyle ilgili kararlarına saygılıdır. Hükümetimiz ilkesel olarak, uluslararası barış ve güvenliğe zarar veren tek taraflı kararlar dayatılmaksızın, İsrailliler ve Filistinliler arasında barışçıl çözüme dönük görüşmelerin devamını desteklemektedir." ifadelerini kullandı.

Sözcü Makvil, hükümetin Trump'ın kararını desteklediğine dair çıkan haberleri yalanladı. Güney Sudan basınında, hükümetin ABD'nin Kudüs kararını desteklediği yönünde haberler yer almıştı.

İsrail ile tarım ve kalkınma alanında bazı ortak projeler yürüten Güney Sudan, son olarak İsrail'den silah satın almıştı.


AA

Gündem Haberleri

Yılın en başarılı belediye başkanı seçildi
KONYA'NIN NÜFUSU 1 YILDA KAÇ KİŞİ ARTTI
Sisin altı ve üstü aynı anda böyle görüntülendi
Yurtta Hava Değişiyor! Sağanak, Kar ve Don Kapıda
BEDELİ VATANDAŞA KESİLDİ