ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Endonezya'da binlerce kişi, ABD Büyükelçiliği önünde kararı protesto etti

CAKARTA (AA) - Endonezya’da, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı binlerce kişinin katılımıyla ABD Büyükelçiliği önünde ikinci defa protesto edildi.

Başkent Cakarta'da, cuma günü yapılan protestonun ardından Medan Merdeka Selatan Caddesi’ndeki Büyükelçilik önünde yeniden gösteri düzenlendi.

"Özgür Kudüs", "Filistin'in yanındayız" yazılı dövizler ve Filistin bayrakları taşıyan kalabalık, Trump, ABD ve İsrail karşıtı sloganlar attı.

Gösterideki konuşmada, Amerikan mallarını boykot etme çağrısı yapılırken, Kudüs ve Filistin halkı için dua edildi.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı bölgede, gösteri nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı.

Öte yandan ABD’nin Cakarta Büyükelçiliği perşembe günü, ülkede düzenlenecek gösteriler nedeniyle dikkatli olmaları yönünde Amerikan vatandaşları için uyarı mesajı yayımlamıştı.

AA

Gündem Haberleri

PKK-YPG İSRAİL'DEN FENA AYAR YEDİ
Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor