ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Amerikan Üniversitesi kampüsünde yüzlerce öğrenci ABD'nin Kudüs kararını protesto etti

KAHİRE (AA) - Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan Amerikan Üniversitesi kampüsünde yüzlerce öğrenci ABD'nin Kudüs ile ilgili kararını protesto etti.

ABD’nin "Kudüs’ü İsrail’in başkenti" olarak tanımasını protesto eden öğrenciler, "Ümmet nerede?", "Kudüs Araplarındır", “Kudüs Filistin toprağıdır” ve “Kudüs Filistin’in başkentidir” yazılı pankartlar açtı.

Ayrıca eylemcilerin “Kanımızla, canımızla Kudüs’ü koruyacağız”, “Kahrolsun İsrail” ve “Terörist İsrail” şeklinde slogan attıkları gözlendi.

Mısır'da 2013 yılı Kasım ayında yürürlüğe giren Yeni Eylem Yasası'ndan sonraki süreçte güvenlik güçleri tarafından alınan tedbirler nedeniyle, Üniversitelerde eylem yapılamamıştı.

Yeni Eylem Yasası'nın yürürlüğe girmesinden dört yıl sonra ilk kez Amerikan Üniversitesi kampüsünde yapılan bu eylem dikkati çekti.

ABD Başkanı Trump, dün akşam düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

AA

Gündem Haberleri

İran’da mahsur kalan Pegasus uçağı 52 gün sonra Sabiha Gökçen’de alkışlarla karşılandı
Ankara İtfaiyesi Karıştı: Usulsüz Rapor İddiası ve Domatesli Protesto
İbrahim Tatlıses Taburcu Oldu: Miras Kararı Herkesi Şok Etti!
Maaş alamayan belediye işçilerinden Başkan İşçimenler’e tepki
OKUL DEĞİL DİJİTAL KALE