ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması

Filistin Devlet Başkanı Abbas ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, ABD'nin Kudüs kararı karşısında Filistin uzlaşısının "stratejik bir seçenek" olarak önemini vurguladı

KAHİRE (AA) - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile başkent Kahire'de bir araya geldiği bildirildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İttihadiye Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede iki lider, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı karşısında Filistin uzlaşısının "stratejik bir seçenek" olarak önemine vurgu yaptı.

Uzlaşının, ABD'nin Kudüs kararı gibi Filistin meselesinin karşı karşıya kaldığı tehditlerle mücadelede Filistinlileri tek bir safta toplayabileceği ifade edilen görüşmede, söz konusu kararın Kudüs'ün pozisyonu ve Ortadoğu barış görüşmelerine tehlikeli yansımaları konusunda benimsenecek tutumla Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi çeşitli platformlarda atılacak adımlar konuşuldu.

Görüşmede, Sisi'nin, Kudüs'ün tarihi ve hukuki durumunun korunması gerektiğine ilişkin ülkesinin değişmez pozisyonuna vurgu yaptığı, Abbas'ın ise "ABD'nin kararının sürpriz olduğunu ve Filistin yönetiminin çözüme ulaşma konusundaki esnek ve istekli tavrına rağmen bu adımın atıldığını" belirttiği aktarıldı.

Abbas'ın Sisi ile görüşmesinin ardından dün başladığı Mısır ziyaretini tamamlayarak ülkeden ayrıldığı ifade edildi.



AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!