ABD’nin Dallas kentindeki polise saldırı

Saldırıda ölen polis sayısı 4'e yükseldi

WASHINGTON (AA) - ABD’nin Dallas kentinde, ülkenin farklı eyaletlerindeki 2 siyahi vatandaşın öldürülmesinin protesto edildiği olaylar sırasında düzenlenen saldırıda ölen polis sayısının 4'e yükseldiği bildirildi.

Dallas Polis Departmanından yapılan açıklamaya göre, Belo Garden Park’taki protesto sırasında vurularak ağır yaralanan polislerden biri daha hayatını kaybetti. Saldırıda ölen polis sayısı 4'e yükseldi.

Olaylar sırasında daha önce iki keskin nişancının hedefi olan 10 polis memurundan 3’ünün öldüğü açıklanmıştı.

Öte yandan daha önce polis tarafından fotoğrafı paylaşılan kamuflajlı, silahlı bir kişi teslim oldu. Dallas SWAT ekibiyle silahlı çatışmaya giren bir başka şüpheli de gözaltına alındı. Zanlının bulunduğu yere yakın noktada şüpheli paketin tespit edilmesi üzerine bomba imha ekiplerince bölge güvenlik çemberine alındı.

Louisiana eyaletinin başkenti Baton Rouge’da salı günü 37 yaşındaki Alton Sterling adlı siyahi bir kişi, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Bu olayın bir gün sonrasında ise Minnesota eyaletine bağlı Falcon Heights’te 32 yaşındaki siyahi Philando Castile polis tarafından arabası kenara çekildikten sonra vurulmuştu.

Polis şiddeti dün ABD genelinde birçok kentte düzenlenen gösterilerde protesto edilmişti.

AA

Gündem Haberleri

Otomobil Fuarının Yıldızı 32 Yıllık Efsane Oldu
Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor
ŞEHİRLER NASIL DEĞİŞECEK?
Ailenin dramına dayanamayan komşuları CİMER’e başvurdu: Sonuç duygulandırdı