ABD'li öğretmen "köleliğin geri getirilmesini istediği" iddiasıyla açığa alındı

İsmi açıklanmayan tarih öğretmeninin daha önce de benzer iddialarla açığa alındığı ve 13 Aralık'ta görevine döndüğü belirtildi

WASHINGTON (AA) - ABD'de bir tarih öğretmeni, ırkçı söylemlerde bulunduğu ve "köleliğin geri getirilmesini istediği" iddiasıyla açığa alındı.

ABD basınına göre, California eyaletindeki bir ortaokulun bazı öğrencileri, tarih öğretmenlerinin ders sırasında ırkçı söylemlerde bulunduğunu ileri sürdü.

Öğretmenin Başkan Donald Trump'ın göçmen karşıtı söylemlerine destek verdiğini belirten öğrenciler, bu kişinin "köleliği geri getirmek istiyorum" dediğini aktardı.

Öğrencilerinin yüzde 70'i Latin ve Afrika kökenlilerden oluşan okulda görev yapan öğretmen açığa alındı.

İsmi açıklanmayan öğretmenin daha önce de benzer iddialarla açığa alındığı ve 13 Aralık'ta görevine döndüğü kaydedildi.

Gündem Haberleri

KAYMAKAMDAN GÜLDÜREN İSTEK
BABA OLAN YAŞADI
OKULDA ŞİDDET ÖNCESİ ÇOCUKLAR BU BELİRTİLERİ VERİYOR
İMPARATORDAN OLAY MİRAS AÇIKLAMASI
İran’da mahsur kalan Pegasus uçağı 52 gün sonra Sabiha Gökçen’de alkışlarla karşılandı