AB'den "gençlerde işsizlik" uyarısı

AB Komisyonu Başkanı Barroso, gençler arasındaki işsizliğin alarm verici düzeyde olduğunu söyledi

BRÜKSEL (AA) – Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Avrupa’da gençlerin işsizlik oranının altından kalkılamayacak düzeyde alarm verici boyutlara ulaştığını belirtti.

Gençlerin istihdamına yönelik olarak düzenlenen bir konferansta konuşan Barroso, gençlerin, önceliklerinin odağında yer aldığını kaydederek, "Yetenekleri, becerileri ve yaratıcılıkları Avrupa’nın büyümesini ve rekabet edebilirliğini güvence altına almak açısından gerekli. Gerçek şu ki, insan kaynağı ve yeteneklerin boşa harcanması anlamına gelen genç işsizliği, Avrupa’nın altından kalkamayacağı düzeyde alarm verici düzeylere ulaştı" ifadelerini kullandı.

Büyümenin, yavaş ancak emin şekilde sürdüğünü dile getiren Barroso, bunun acilen iş fırsatlarına dönüşmesi gerektiğini söyledi.

Umut sinyalleri olmasına rağmen krizin sona erdiğinin söylenemeyeceğini vurgulayan Barroso, "Kabul edilemeyecek düzeydeki işsizlik oranlarıyla krizin bittiğini nasıl söyleyebiliriz?" diye konuştu.

AB’de bu yıl yüzde 1,5, gelecek yıl ise yüzde 2 oranında büyüme öngörülürken gençlerdeki işsizlik oranı yüzde 22,9 seviyesinde seyrediyor.

Ekonomi Haberleri

BANKALAR ESNAFI BATIRIYOR
Antalya Havalimanı’ndan Küresel Başarı: FAB 2027’nin Ev Sahibi Oldu
Haccı bekleyenler Umre'ye gidiyor! Rekabet fiyatları düşürdü
ALTINDA KAFALAR İYİCE KARIŞTI
EMEKLİ MAAŞIM NEDEN EKSİK YATTI?