AB'den Esed destekçilerine yaptırım kararı

AB, Esed rejiminden 10 kişiye daha yaptırım kararı aldı

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB), "Suriye’de sivil halkı şiddetle baskı altında tutmak" gerekçesiyle Esed rejiminden 10 kişiye yaptırım kararı aldı.

AB Konseyi, Esed rejimine bağlı çeşitli üst düzey asker ve idarecilerden oluşan 10 kişiye karşı daha kısıtlayıcı tedbir uygulama kararı alındığını açıkladı.

Kararla, AB’nin Suriye'de halka şiddet uygulanmasında rol aldığı için yaptırımlar listesine dahil ettiği kişi sayısı 217’ye çıktı. Belirlenen bu kişilere yönelik seyahat yasağı uygulanıyor. Bu kişilerin AB'deki mal varlıkları da donduruluyor.

Öte yandan, AB’nin Suriye‘de yaptırım uyguladığı 69 kurum ve kuruluş bulunuyor. Aralarında Suriye Merkez Bankası da bulunan bu kurumların mal varlıkları donduruluyor.

Suriye’ye karşı uygulanan AB yaptırımları arasında, yatırımların kısıtlanması, halka baskı yapmak için kullanılabilecek teknik ekipman ve teknoloji ihracatının engellenmesi ve petrol ambargosu bulunuyor.

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı