ABD'den Ürdün'e yardım

ABD, Ürdün hazinesine 470 milyon dolarlık yardımı havale etti

AMMAN (AA) - ABD'nin Ürdün'de yapacağı 786,8 milyon dolarlık yardımın ilk bölümü olan 470 milyon doları havale ettiği bildirildi.

Ürdün Planlama Bakanlığı ve ABD'nin Amman Büyükelçiliği tarafından yayımlanan ortak yazılı açıklamada, Ürdün bütçesine doğrudan destek olarak, ABD hükümetinin 470 milyon doları Ürdün hazinesine havale ettiği belirtildi.

Bu yardımın Ürdün hükümetinin öncelikleri olan ekonomik gelişme, eğitim, sağlık, su ve demokrasi konusundaki çalışmalara destek olarak gönderildiği ifade edildi.

Açıklamada, ABD'nin Amman Büyükelçisi Alice Wells, bu büyüklükte bir yardımın ABD'den Ürdün'e ilk kez yapıldığını belirterek, bunun ABD'nin Ürdün'e olan gerçek ve derin bağlılığını gösterdiğini aktardı.

Wells, Ürdün ve ABD'nin, 2 yıldan uzun süredir Ürdün'ün karşılaştığı zorlukların aşılması konusunda gerçek partner olduğunun altını çizdi.

Ürdün ve ABD arasında 23 Ekim'de imzalanan anlaşmaya göre, ABD Ürdün'e 786,8 milyon dolar nakdi yardım yapacak.



AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü