ABD'den UNRWA'ya bağış

ABD UNRWA'nın Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki faaliyetlerini desteklemek için 52 milyon dolar bağışta bulundu

GAZZE (AA) - Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki faaliyetlerini desteklemek için 52 milyon dolar bağış yaptığı belirtildi.

UNRWA tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, ABD'nin UNRWA'nın Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki faaliyetlerini desteklemek için 52 milyon dolar bağışta bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Bu bağış UNRWA'ya Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde zarar gören Filistinli mültecilerin ihtiyaçlarını karşılama konusunda daha büyük bir özgürlük verecek ve etkinlik sağlayacak." ifadesine yer verildi.

Bu yardımın mültecilerin yardım ihtiyacının hızla arttığı kritik bir dönemde geldiği kaydedilen açıklamada, ABD'nin 2016 yılında Gazze ve Batı Şeria için yaptığı yardımın 95 milyon dolara ulaştığı bilgisi verildi.

Açıklamada ayrıca, UNRWA'nın Filistinli sığınmacıların asgari ihtiyaçlarının karşılanması için 403 milyon dolara ihtiyacı olduğu ifade edildi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Ürdün'de 2,1 milyon, Gazze Şeridi'nde 1,3 milyon, Batı Şeria'da 914 bin, Suriye'de 500 bin, Lübnan'da 447 bin Filistinli mülteci bulunuyor.

UNRWA, donör ülkelerden gelen bağışların, mültecilerin artan ihtiyaçları karşısında yeterli olmadığını belirtiyor.

AA

Gündem Haberleri

Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü
ASRIN FELAKETİ 3. YILINDA