ABD'den Çin'e resmi 'Google' notası!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Google'ın Çin'deki faaliyetlerini durdurabileceği tehdidinde bulunmasına neden olan Çin kaynaklı siber saldırılarla ilgili olarak, Pekin yönetimine resmi diplomatik nota verecek.

Bakanlık Sözcüsü Philip Crowley, resmi notanın gelecek günlerde, büyük ihtimalle hafta başında Pekin'e iletileceğini kaydetti.

Crowley, notada, siber saldırılardan duydukları endişenin dile getirileceğini ve bunun nasıl olduğu, konuyla ilgili neler yapmayı planladıkları hususlarında Çin'den açıklama isteneceğini belirtti.

İnternet devi Google, Salı günü, Çin'deki insan hakları eylemcilerinin "Gmail" elektronik posta hesaplarını ele geçirmeyi amaçlayan Çin kaynaklı "son derece gelişmiş ve hedef gözeten bir saldırı üzerine, bu ülkedeki faaliyetlerini durdurabileceğini açıklamıştı.

Teknoloji Haberleri

Honor’dan Pil Devrimi: 11.000 mAh Bataryalı Telefonlar Geliyor! Şarj Sorunu Tarih Olabilir
Teknolojinin Kalbi Konya’da Atıyor: KTÜN Dünyayı Zorluyor!
Apple yapay zekada ChatGPT'yi seçti
Artemis II ile Ay'a koloni kurulacak
Müslüm Gürses’in hologramı, sanatçılarla düet yaptı