ABD’deki başkanlık yarışı

Cumhuriyetçi Parti’nin aday adaylarından Ohio Valisi Kasich de yarıştan çekiliyor

WASHINGTON (AA) – ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olmak için yarışan Ohio Valisi John Kasich’in yarıştan çekilme kararı aldığı kaydedildi.

Cumhuriyetçi Parti'nin dün Indiana eyaletindeki ön seçiminin ardından yarışı bıraktığını açıklayan Teksas Senatörü Ted Cruz’u, bugün partinin diğer aday adayı Kasich takip etmesi bekleniyor.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Kasich’in kampanyasından bir yetkili, Kasich’in seçim çalışmalarını sonlandırdığını bugün ilerleyen saatlerde yapacağı basın açıklamasıyla duyuracağını söyledi.

Indiana'daki seçimlerde partililerin sadece yüzde 8'inden destek bulan Kasich, sonuna kadar yarışı bırakmayacağını açıklamıştı.

- Sadece Trump kalacak

Kasich’in de yarıştan ayrılmasıyla Cumhuriyetçi Parti’de başkan aday adayı olarak yalnızca emlak zengini iş adamı Donald Trump kalacak.

Trump’ın adaylığı elde edebilmek için bin 237 Cumhuriyetçi delegeye ihtiyacı var.

Şu ana kadar toplamda bin 7 delegeye ulaşmış olan Trump’ın başka rakibi olmadığı için partinin adaylığını kazanmasında bir sorun yaşamayacağı düşünülüyor.

AA

Gündem Haberleri

Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı