ABD'de ÜFE ekimde yükseldi

Ülkede üretici fiyatları ekimde önceki aya oranla yüzde 0,4 ve son 12 ayda yüzde 2,8 yükseldi - ÜFE'ye ilişkin piyasa beklentisi aylık bazda yüzde 0,1 ve yıllık bazda yüzde 2,3 artması yönündeydi

NEW YORK (AA) - ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), ekimde aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık bazda yüzde 2,8 artarak beklentinin üzerinde gerçekleşti.

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, üretici fiyatları ekimde önceki aya oranla yüzde 0,4 ve son 12 ayda yüzde 2,8 yükseldi. ÜFE'ye ilişkin piyasa beklentileri aylık bazda yüzde 0,1 ve yıllık bazda yüzde 2,3 artması yönündeydi.

ÜFE, eylülde aylık bazda yine yüzde 0,4 artış göstermişti

Ayrıca, gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek ÜFE de ekimde aylık yüzde 0,4 ve yıllık 2,4 artış gösterdi. Çekirdek ÜFE’nin aylık yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 2,2 artması bekleniyordu.

Gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek ÜFE eylülde aylık bazda yine yüzde 0,4 yükselmişti.

ÜFE, üretimde kullanılan girdilerin fiyatlarını ölçerek nihai ürün fiyatlarına ve manşet enflasyona ilişkin önemli ipuçları veriyor. ABD Merkez Bankası (Fed), ÜFE de dahil olmak üzere tüm enflasyon göstergelerini takip ediyor.

AA

Ekonomi Haberleri

Her iki kişiden biri online market kullanıyor
MEŞHUR HOLDİNG DE SORUŞTURMAYA BULAŞTI
15 bin 468 gence 1 milyar 756 milyon 600 bin liralık ödeme yapıldı
SPK’dan Üç Aracı Kuruma Geçici Faaliyet Durdurma
KTO Başkanı Öztürk'ten Hisarcıklıoğlu’na ziyaret